onsdag 24. mars 2010

Litt sokkestrikking og en UFO mindre

Innimellom litt ensformig rettstrikking på barnehagegenseren til Storebror fant jeg ut at jeg skulle ta fram en av UFO’ene og gjøre ferdig.  Da jeg brakk håndleddet holdt jeg på med rillestrikkede babysokker til lille Rampoline ;).  Disse var det på tide å gjøre ferdige.
Dette er vel i bunn og grunn babysokker og frøkna er jo blitt stor jente på snart 10 måneder.  Men siden den ene sokken av det forrige paret hennes hadde hatt en særdeles ”hot date” med vaskemaskinen dessverre var blitt ødelagt, tilbød jeg meg å strikke nye.  Disse sokkene sitter veldig godt på foten, og siden de er strikket i rillestrikk og av Baby Silk, vokser de med ungen (jenta mi, disse må du nok slite med til henimot konfirmasjonsalderen).  Baby Silk er forresten et mykt og kløfritt garn bestående av 80% babyalpakka og 20% silke.
Untitled-1
Detaljer:
Mønster:  Stay-on baby booties  (jeg la opp 50 masker)
Garn:  Baby Silk fra Du Store Alpakka
Pinnenr.:  3
Garnmengde:  48 g


*

Disse barnehagesokkene strikket jeg til hennes Storebror for en stund siden.  De er strikket toe-up i Yukon Hand Dyed Sock Yarn fra Pagewood Farm. Så mye mer er det vel ikke å si om dem.


IMG_3847b


Detaljer:
Pinnenr.: 2,5
Garnmengde: 55 gForresten, sokke-blokkere er en suveren ting å ha når man har vasket sokker, og dette savnet jeg i Storebror-størrelse.  Men disse finnes så vidt jeg vet bare å få i voksen-størrelser. Jeg gjorde det ikke verre enn at jeg tegnet av mine egne på et A4-ark og scannet inn på PC’en.  Så skalerte jeg tegningen ned til Storebror-fot-størrelse og skrev ut.  Tegnet den av på en stiv plastperm, klippet ut og VIPS, så hadde var de der i rett størrelse.
***

2 kommentarer:

  1. fine sokker da, både de små og de litt større. jeg strikker også med Yukon for tiden og det er ett deilig garn altså...

    SvarSlett