mandag 8. desember 2008

Allergisk hund. Har vi endelig funnet noe som hjelper?

Shiba, vår første labrador, var veldig, veldig allergisk i hele sitt 11-årige liv. Nå er også Bacchus blitt allergisk. Iflg. deres felles fastlege, fantastisk flinke og snille Marie Modal, ved Harstad Dyreklinikk, er dette et økende problem hos hunder generelt, men hos labradoren spesielt.Men tilbake til Bacchus. Det starta for omtrent 9 måneder sida og han var akkurat rundet året. Det begynte med ei enorm røyting, etter hvert fikk han veldig kløe, og han fikk eksem og sår på pelsløse områder. Det ble tatt allergiprøver, og disse var negative. Men i likhet med hos oss mennesker kan prøvene gi falskt negative svar de første leveårene, så det var egentlig ingen hjelp å hente der.Jeg tror vi har prøvd en 5-6 forskjellige forsorter på han - alle sånne svindyre veterinærfor. Har fått allergitabletter i fleng, og en stund var det så mye tabletter at vi måtte kjøpe sånn dosett til han. Men ingenting av dette hjalp, bortsett fra store doser kortison.

Jeg hadde nesten gitt opp håpet helt da jeg tilfeldigvis kom jeg over en reklame for et pulver bestående av mange forskjellige urter. Sammen med vegetabilsk Omega3-olje skulle pulveret være kanonbra mot allergi. Vel, vel, vi hadde ikke så mye å tape - annet enn de 1500 kronene som dette kostet, men kunne det være til hjelp, så...

Pulver og olje ble innkjøpt. Og tro det eller ei, allerede etter to uker merket vi bedring. Og nå, etter at han har brukt dette (som vi her hjemme kaller hokus-pokus-pulver) i 5 uker er han helt bra!Han har sluttet med alle medisiner, så nær som kortison som vi trapper veeeldig forsiktig ned på, men i løpet av et par uker vil han være ferdig med det også.

Det store spørsmålet nå er; Er det dette pulveret som har gjort han så bra? Jeg vil gjerne tro det siden bedringen kom like etter at vi startet opp med det. Men jeg vet jo også at gamlemor Shiba hvert år hadde en periode midt på vinteren - november, desember og janaur - der hun var mye bedre av allergien, for så og bli verre igjen i februar. Kan det være det samme med Bacchus?

Svar på dette får vi ikke før vi kommer til februar. Blir han verre igjen da, er det nok ikke "hokus-pokus-pulveret" som har bidratt til den bedringen vi ser nå, men rett og slett en årstidsvariasjon.

Men i mellomtiden tør jeg ikke annet enn å fortsette og gi han pulveret - og håpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar