søndag 2. november 2008

Ingers rugbrød i brødbakemaskin (lenge leve latskapen...)

Vi, Sameline-mannen og jeg, har klart å venne oss til fått sansen for Ingers rugbrød. Er jo så sunt, så. Det har vært diskutert en del hvorvidt det gikk an å bake dette brødet i brødbakemaskin, men det var det ingen som hadde tro på. Ingen hadde i alle fall tatt sjansen på det så langt. Og da måtte selvsagt jeg prøve. :-p



Oppskrifta delte jeg på fire. Her er alt oppveid og klart.


Og joda, det går helt fint. Brødet ble minst like saftig som det man kjøper, og minst like godt på smak. :)



Og her er det ferdige resultatet.




5 kommentarer:

  1. hihi, er jogøy å "bevise at man har rett" og få til noe mange trodde var umulig da;-D og brødet det ser deilig ut!

    SvarSlett
  2. Så lurt! Da ble det jo straks mye enklere!

    SvarSlett
  3. Kult! enda en grunn til å ønske seg brødbakemaskin!

    SvarSlett
  4. du har ikke tilfeldigvis oppskriften..? har en maskin i boden som bare samler støv, og nå merket jeg at jeg fikk lyst til å prøve :-) Vi skal ha julekakebaking i helgen, så da kan jeg bare slenge på et brød samtidig.
    God helg

    SvarSlett
  5. Joda, Hegebee, det har jeg:

    395 gram sammalt hvete
    50 gram fin sammalt rug
    50 gram helkorn hvete
    25 gram gjær
    1/2 ts salt
    2,25 dl hvetekli/kruskakli
    4,5 dl lunkent vann
    1/2 dl linfrø
    1/2 dl solsikkekjerner

    Jeg bruker helkornprogrammet her, men det vanlige brødprogrammet går også fint.

    Lykke til :)

    SvarSlett