søndag 19. september 2010

Da var det på'n igjen med strikkinga, og… DET FUNKER JO!

Ja, altså… det går ikke så fort, og jeg tror ikke at store prosjekter og mye glattstrikk er det første jeg skal begi meg ut på, men tross alt – JEG KAN STRIKKE IGJEN!!!

Fra 16. november i fjor fram til 30. juli i år har venstrearmen vært gipset i til sammen 5 måneder, men også i den perioden den ikke har vært gipset (mars – mai) har den vært mer eller mindre ubrukelig.  Da er det deilig at hånden nå endelig er fri og kan brukes.  Håndleddet er jo ikke helt bra, det vil det forsåvidt aldri bli, men etter at fingersenene ble lappet sammen vil i alle fall fingrene gradvis bli bedre og bedre, selv om det kan ta opp til ett år før de er ved sitt gamle jeg igjen.  Men NÅ får det være nok om denne hersens (men akk så nødvendige) armen, skal love å ikke plage dere mer med den heretter.

Noe av det første jeg prøvde på etter "løslatelse" var selvfølgelig å strikke.  Og der fant jeg ut at sokker til barnebarnet på 3 var et passelig prosjekt.  Gutten fikk velge fritt fra mormor sitt ganske så rikholdige garnlager, og av alt jeg hadde var det altså dette, Opal Schmetterling, han falt for.  Surprise  Nå vel, sokkene ble greie nok de.  De dro forresten avgårde herfra i går ettermiddag sammen med eieren, nyvaskede og ennå våte (sokkene altså) for å tørke ferdig på kablene på badegolvet i sitt nye hjem.  Og eieren, ja han virket knallfornøyd han. Batting Eyelashes  


IMG_4943aMitt neste prosjekt tenkte jeg skulle være noe til meg selv.  Har lenge hatt lyst til å strikke et sjal, type halstørkle, og hadde bestemt meg for 198 yards of heaven (rav.link).  Linker til irenesol sitt, som jeg synes ble sååå fint!  Men etter at jeg gjorde et spedt forsøk sent i går, kveld så virket dette som noe veldig komplisert noe.  Behøver jeg si at jeg aldri har strikket sjal før, ja utenom Baktus da, men det var da også sånn hjernedød strikking.  Worried
Kan hende var jeg bare for trøtt, og skal derfor prøve på nytt igjen i dag, våken og opplagt. 
Happy

IMG_4948a
Garnet jeg har tenkt å bruke til sjalet er Lorna's Laces Shepherd Sock, farge VerveOg så noen skrytebilder av "rampungen" i familen, Quito på 5 måneder Love Struck

Montasje


* * *

9 kommentarer:

 1. Så bra at du kan strikke igjen, og lykke til på veien til full restitusjon.
  Sokkene er gutte-tøffe, og sjalet blir en god belønning :)

  SvarSlett
 2. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, så bra du kan strikke igjen. Og så flotte sokker. Håper hånda virker bra fremover. Og flott hund dere har. Vi har også en valp på 5 mnd, men den er litt mindre enn deres...

  SvarSlett
 3. Så flotte sokker. Bra du kan strikke igjen da, ikke noe er bedre enn det ;)
  Og for en søt liten hund :D

  SvarSlett
 4. Sokkene ble fine de - må hente litt tips fra deg der. Også sjal ..... sikker på at det er til deg selv - det er jo blått! Blått ????

  SvarSlett
 5. Æsj og æsj - var litt snar i snuan her. Da æ studerte bildet en gang til, skjønte jeg jo at det var garnnøstet øverst til venstre du ville bruke. Ho-ho, nesten litt letta over at æ tok feil :-)

  SvarSlett
 6. Så bra!!!! Håper det holder og du slipper med trøbbel! Herlig hund du har :) Kos deg med strikkina.

  SvarSlett
 7. Så koselig at du linket til meg, og takk for kommentar i bloggen min. Sjal er kompliserte greier, får lissom aldri helt taket på det. Blir alltid noen feil, men heldigvis er jeg ikke så nøye på det. Småfeil er bare personlig og sjarmerende.

  Klem, Irene

  SvarSlett
 8. Ikke å kunne strikke over lengre tid må ja ha vært et mareritt. Sokkene ble supre og Opal er et godt garn å strikke av. Håper det er ok at jeg linker til deg!

  SvarSlett
 9. Tusen takk skal dere ha, alle sammen! :klem:

  Irenesol; Ja, har forstått at sjal ikke er bare bare. Det endte opp med at jeg som oppvarming har startet med et Multnomah (enklere kan det vel ikke bli) :o), så får vi se hva det blir til etterpå. Muligens "enklifisert" utgave av Haruni, sånn som frkBadegakk har strikket det.

  LivM; Klart du kan linke til meg, kjempekos det. :)

  SvarSlett