lørdag 13. februar 2010

Hjemmebakte rundstykker på en knapp times tid

Når vi skal brød til gryterett eller suppemiddag med tyr jeg vanligvis til de halvstekte grove rundstykkene fra Rema.  Men innimellom skjer det at husmoremnet popper opp i meg, og her en dag fant jeg ut at jeg ville overraske med hjemmebakst til den hjemmelagede!!! (*slår meg på brystet*) ertersuppen. Jeg bestemte meg for å gå for denne rundstykkeoppskriften, som er funnet på bloggen Haust


 • 5 dl lunka vatn
 • 1-2 ss olje
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 50 g tørrgjær
 • ein god slump havregryn
 • nok mjøl til ei passeleg klissete deig
Rørast raskt ihop i bollen og får heve ein halvtimes tid. Så klattar eg deiga på bakepapirkledde plater med ei skei, strør over solsikkefrø og lar dei heve nokre minutt til før eg steiker dei på 225 grader til dei ser passe gyldne ut.
IMG_4110 rundstykkerOg resultatet ser dere her.   Nybakte rundstykker, mye mye bedre enn de halvstekte en får kjøpt, og nesten like enkle å lage. Her kan en bruke av de meltypene en måtte ha i huset.  Jeg brukte denne gangen hvetemel, kornbrødmel og solsikkefrø, i tillegg til et par rause never havregryn da.

4 kommentarer:

 1. Hvordan blir rundstykkene runde og like store - når man klatter dem på bakaplaat med skje?????

  SvarSlett
 2. Æsj - her var trykk-Leifen ute og gikk! Skal selvfølgelig være: bakeplata. Når det er sagt - så har jeg prøvd metoden. De ble IKKE ordentlig runde, og IKKE like store??

  SvarSlett
 3. Hihi... du vet nå petimeteret meg! Jeg formet dem sånn som mamma i sin tid laget kjøttkaker, med en spiseskje dyppet i vann og hånda. Når det gjelder størrelsen så lyver nok bildet, for (irriterende nok) fikk jeg dem ikke like store. :o))

  SvarSlett
 4. Så kjekt at du hadde nytte av oppskrifta! Og det må seiast at dine rundstykke vart rundare enn mine, ja! ;)

  Ha ei god veke!

  SvarSlett